Spring naar inhoud

Solar Rider: testrit 1!

juli 18, 2012

Gistermiddag hadden Jeroen en ik afgesproken om nog even de laatste hand aan de solar rider te leggen om daarna de eerste testrit te doen. Even de laatste hand blijkt dan toch al weer vele uren geknutsel, maar met een leuk muziekje en wat chinees eten was het goed vol te houden. Na twaalven was het dan eindelijk  zover. We hadden van een LED-bouwlamp een mooi voorlicht gemaakt.

Nu kwam het er op aan om zonder brokken, hopelijk veel rondjes te kunnen rijden totdat de accu’s leeg waren. Jeroen gebruikte een app om te meten hoe hard hij ging en de afstand te meten en dergelijke. Helaas was zijn telefoon bijna leeg, dus kon het maar een paar rondjes. Ook bleek de maximumsnelheid niet te kloppen, maar we hebben toch wel een aantal meetconclusies kunnen trekken. Het bleek dat we 38 rondjes kunnen rijden op de huidige accu’s. Dat wil zeggen, ongeveer 18 kilometer. Helemaal niet slecht! Vooral omdat er nu nog gigantische quad banden aan de voorkant zitten. Deze banden hebben maar 1,7 bar druk. Ik denk en hoop dat we met smalle banden onder hoge druk, een stuk verder komen. Wie heeft zulke banden/wielen?

Verder zijn Inge en ik ook weer verder gegaan met de zonnespiegel. We hebben wel weer voortgemaakt. Het prototype wijkt nogal af van het ontwerp door de studenten, maar daar zaten nogal wat fouten in. Het enige wat nog rest is de spiegels er op zetten en dan kan de elektronica erop. Gelukkig komt Bernard morgen terug van vakantie! Hieronder nog een foto van Inge haar echte arbeidershand…

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: