Spring naar inhoud

Werken aan prototype II van de zonnespiegel.

april 27, 2012

De tijd is weer gekomen om zelf weer eens de handen uit de mouwen te steken! We zijn begonnen met het tweede prototype van de zonnespiegel en met wie kon dat beter dan met de maker van het eerste prototype: Inge. Met  de materialen van het vorige model zijn we aan de slag gegaan.

Vervolgens ben ik nog een aantal dagen zelf gaan bouwen en heeft Inge nog gezocht naar de juiste actuatoren. Bernard heeft zijn laatste versie van de software gedeeld met Gabriel. Gabriel is een Amerikaan die de richtsoftware heeft geschreven en dat op zijn site heeft geplaatst. Ik heb ons ontwerp weer op zijn forum geplaatst, waarna hij enthousiast besloot ons verder te helpen met een nog nauwkeuriger variant van de software. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Hieronder in de foto een tussenstand van het model. Het bleek wel dat je studenten echt een prototype moet laten maken omdat ze heel erg op de computer gericht neigen te zijn. Daar kun je alles goed laten werken, maar de werkelijkheid is de enige echte toetssteen. De huidige actuator lijkt niet geschikt, het is echt goedkope troep, in goede ingenieurstaal. Toch ga ik er nog even mee verder, eerst oplossingen vinden voor alle zwakke punten en dan pas weer geld uitgeven.

Ondertussen werkt team 2 aan de Solar Rider II, daarover van hun binnenkort bericht!

Advertenties
4 reacties leave one →
 1. april 27, 2012 9:36 pm

  Not to bad, ik zou het wel eens graag zien werken. Het idee is goed, en ik heb een ideale situatie om het uit te testen. Alleenstaand huisje, zonder verdiep en in de tuin erachter een super metaalconstructie, zeg maar een universele multifunctionele paal die ook als watertoren dient. Interessant is dat het nuttige gedeelte uit Halfen profielen gemaakt is. Op die manier kan je er langs alle kanten gelijk wat aan vast schroeven. En very sturdy.
  Neem nog eens contact en laat een vaste lijn telefoonnummer, dan bel ik jullie wel eens.
  Ontwerp zelf ook wel eens iets.
  Leo Aerts (BEE-O-Topic)
  Mortsel

 2. mei 1, 2012 6:21 pm

  Hallo Leo,

  Als je ons in de gaten houdt, dan kun je het best een keer mailen als hij werkt. Heb geen vaste lijn,

  Daan

 3. juni 16, 2012 7:29 pm

  Heliostats… interessant. Wij distribueren Solarspot, lichtbuizen die daglicht diep in gebouwen kunnen brengen waar vensters of daklicht te kort schieten. D.m.v. van heliostats kan je de efficiency enorm opschroeven. Ik houd jullie in de gaten.

  Verder is de 3M film (99,5% reflectivity) die in de lichtbuizen zijn aangebracht waarschijnlijk hetzelfde als jullie gebruiken voor de spiegels. Onze leverancier in Italie lamineert deze 3M film op aluminium plaat (1,2 m breed op rol) die er vervolgens buizen en bochten van maakt. Volgens mij kan je er ook uitstekend spiegels van maken! Ik wil jullie met alle plezier een monsterstuk opsturen.

 4. juni 18, 2012 3:56 pm

  Hallo Aad.

  Lichtbuizen, leuk. 3M monster op plaat, nog leuker! Heel graag! Het is heel moeilijk om aan dit materiaal te komen zonder meteen 200 meter te moeten kopen. Mail me alsjeblieft. daan@zininzelfdoen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: