Skip to content

Mooie renderings zonnespiegels Solarstream

december 9, 2011

Hoi beste lezers! Bij deze een update over de huidige stand van zaken van het Solarstream team. We zijn nu ruim over de helft in het project en zijn naar eigen mening, lekker bezig.

Er zijn noemenswaardige ontwikkelingen op het gebied van het ontwerp, materiaal en zelfs de Solarmirror film is binnen gekomen. We hebben de ideefase doorlopen. Uit de hoofdideeën die hieruit ontstonden hebben we twee fraaie concepten ontwikkeld. Deze hebben we uitvoerig gevisualiseerd. Momenteel staan we op het punt om een keuze te maken voor het definitief uit te werken concept. De materialisatie staat voor de deur en daar hebben we veel zin in.

Concept Cyclopse

Deze op zichzelf staande unit zorgt voor het bestralen van één woning. Dit houdt in dat één woning beschikt over twee spiegels die voor een deel afzonderlijk te besturen zijn (alleen roterend over de z-as). De afmetingen van de spiegelvlakken zijn 75 cm bij 100 cm per stuk. De spiegel moet ervoor zorgen dat de zonnestraal door een raam naar binnen schijnt dus moet nauwkeurig afgesteld worden. Het systeem wordt door middel van lineaire actuatoren in de juiste positie gezet voor een optimale spiegeling.

Concept Claw

Concept Claw bestaat uit losse units bevestigd op een buizenconstructie. Ook bij bij dit concept beschikt één woning over twee spiegels. Bij dit concept zijn alle spiegels afzonderlijk van elkaar te besturen in alle gewenste richtingen. Door midden van een lager (Pillow bloch ball bearing) wordt de unit aan de constructie bevestigd. Het systeem wordt door middel van lineaire actuatoren in de juiste positie gezet voor een optimale spiegeling.

3M Solar Mirror film

Na lang wachten hebben we de 3M solarfilm binnen gekregen. Wij vinden de folie vrij dun, waardoor de oppervlaktekwaliteit van het materiaal waar de folie opgeplakt wordt overgenomen wordt. De folie moet op een oppervlak geplakt worden door iemand die veel ervaring heeft met bestikkering. Dit omdat er vrij snel luchtbellen onder de folie ontstaan.De folie reflecteert erg natuurgetrouw. Een glazen spiegel heeft vaak een groenige waas over zich heen. Dit of andere opvallendheden zijn niet te ondekken bij de folie.

De folie reflecteert ook heel helder. In de testopstelling waarin de folie nu staat, lijkt de folie meer te reflecteren dan er daadwerkelijk aan licht is. De folie lijkt dus een goede oplossing en vervanging voor de huidige glazen spiegel. Wel zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden, maar dit is onmogelijk te ontlopen als er met nieuwe producten geëxperimenteerd wordt. Ook met kijk op de enorme opstelling in Sevilla weten we dat het een bewezen materiaal is voor deze spiegelende toepassing.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. vander Bauwhede guido permalink
    maart 24, 2012 5:11 pm

    kan je mij zeggen hoe/ waar je de 3M Solar Mirror Film 1100 bestelde, hoelang je moet wachten, welke afmetingen minimaal per rol (blad, stuk), de prijs indicatie.

    zou dit willen gebruiken om mijn stadstuin van zonlicht te voorzien, is naar het oosten gericht smal en omgeven door hoge muren

    dank voor de reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: