Spring naar inhoud

Solarwheels voertuig krijgt een gezicht!

december 5, 2011

Een voertuig is niet iets wat je even in zijn geheel ontwerpt. Wij hebben dan ook het voertuig moeten opsplitsen in onderdelen die we onderling uit zijn gaan werken om deze vervolgens samen te voegen en tot een geheel te komen.

We hebben het voertuig onderverdeeld in aandrijving, ophanging, stuursysteem, wetgeving en het frame. Om tot een frame te komen moesten we eerst alle andere onderdelen onderzoeken en analyseren. Als we van deze aspecten weten wat vereist is, wat nodig en wat wij het beste vinden, dan kunnen we ze samenvoegen en daar een frame voor ontwerpen.

Zo hebben wij gekeken naar verschillende stuursystemen, elektrische onderdelen die benodigd zijn om het voertuig daadwerkelijk in beweging te krijgen, vering en schokdemping en Nederlandse eisen hieraan. Hieruit hebben we conclusies getrokken en een totaal pakket samengesteld. Nu zijn wij bezig met het ontwerpen van het frame.

Er zijn twee modellen uitgekomen, een vast model en een opvouwbaar model. Deze modellen geven mooi weer hoe de verhoudingen uitkomen en hoe je als persoon in het voertuig komt te zitten. Door een schaalmodel persoon van papier te maken kunnen we goed zien waar het ontwerp aan ruimte te kort komt en waar we nog kunnen schikken.

Voor het vouwbare model zijn we vooral ook aan het onderzoeken wat de beste dimensies zijn voor een optimale ruimte verdeling. Zodat hij in opgevouwen stand zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

In opgevouwen stand zou hij goed achter elkaar gestald worden. Of in de straat tussen de auto’s worden geparkeerd zonder veel ruimte in te nemen. Desnoods zou hij haaks op de stoeprand kunnen staan als hij is ingeklapt, zoals sommige Smarts ook wel worden geparkeerd.

Wordt vervolgd…

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: