Spring naar inhoud

Inspiratie!

oktober 14, 2011

Bij een nieuw project als deze is inspiratie een van de meest belangrijke dingen gedurende het hele project. Voornamelijk in het begin van het project, tijdens de analysefase, ga je op zoek naar artikelen, website’s en mensen die je kunnen helpen bij het opdoen van inspiratie. Hier zijn wij druk mee bezig geweest en daar zijn hele interessante dingen uitgekomen. In deze blog wat voorbeelden van inspiratiebronnen waar we wat mee kunnen!

Het internet staat vol met concepten. Concept cars, de wildste ideeën en meest prachtige schetsen over hoe iedereen zich over 10 jaar zal gaan vervoeren. Uiteindelijk dienen de meeste van deze schetsen puur als inspiratie voor de volgende generatie auto’s en zul je nog maar weinig van de schets terug herkennen in de auto’s. Er zijn echter ook bedrijven die deze concepten wel degelijk uitwerken en laten zien wat er al mogelijk is. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Segway.

De centaur is een variatie op de bekende Segway. De centaur heeft alleen 4 wielen in plaats van 2 en het  rijden met dit voertuig gaat op een compleet andere manier dan we gewend zijn. Zie ook het filmpje:

Dit soort concepten laat goed zien dat ‘’out of the box’’ denken soms ook wel degelijk gerealiseerd kan worden en dit zijn de concepten waar wij ontzettend veel inspiratie uit halen.

Daarnaast zijn er ook inspiratiebronnen die wat dichter bij ons eigen project liggen. Zo kwam Jacob, tijdens een bezoek aan de electrobeurs in Utrecht, een aantal studenten van de Hogeschool Amsterdam tegen. Zij waren bezig aan een project om voertuigen, aangedreven op windenergie, te bouwen. Door tegen de wind in te rijden produceren ze hun eigen elektriciteit waarop ze weer rijden. Uit dit soort projecten kun je niet alleen inspiratie halen maar de studenten hebben ook ontzettend veel kennis dat wellicht bij ons project van pas kan komen.

Inspiratie op doen is natuurlijk heel mooi maar dan moet er vervolgens wel iets mee gebeuren. Dat doen wij bijvoorbeeld in de vorm van groepschetsen waarbij we een bepaald onderwerp in het project aanpakken door met de hele groep zoveel mogelijk schetsen in een korte tijd op papier zetten. De opgedane inspiratie komt zo weer naar boven in de context van het eigen project en daar kunnen we dan weer onze eigen concepten mee maken.

Op deze manier proberen wij nieuwe ideeën en concepten te creëren met inspiratie van buitenaf. Dit zullen wij het gehele project blijven doen en dingen waardoor wij geïnspireerd zouden kunnen worden zijn natuurlijk altijd welkom, of het nu een schets, een filmpje of een site is inspiratie heb je nooit genoeg!

Tim Baars

Solarwheels

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: