Skip to content

Het nieuwe jaar bij ZininZelfdoen…

augustus 23, 2011

Het is even stil geweest op het blog vanwege de zomervakantie, maar nu begint alles weer en ik zal even kort uit de doeken doen wat de plannen zijn voor komend (studie)jaar. Het is zowaar redelijk overzichtelijk!

We zullen ons richten op drie producten:

 

1. De zonnespiegel. Voor dit project, waarvan al een prototype is ga ik  op zoek naar een aantal studenten om het te verbeteren en verder uit te werken. Tijdens de prototypebouw bleken een heel aantal dingen niet helemaal te  kloppen en er valt nog een hoop te verbeteren. De software ontwikkelt Bernard grotendeels in samenwerking met het forum op CerebralMeltdown.

 

 

 

2. De ZonneRijder. Hoewel de electrische fiets de wereld verovert zien we nog helemaal geen licht electrisch vervoer op drie of vier wielen, laat staan op zonne-energie. Er is veel laagdrempelige technologie op de markt om een zonnerijder te ontwikkelen en het is daarom prima haalbaar om een dergelijk product te ontwikkelen.  Voor de eerste prototype ontwikkeling ga ik op zoek naar studenten die hier enthousiast voor zijn. Het streven is om na een half jaar in ieder geval rijdend te zijn.

3. Afmaken 3D-printer. Aargh, durf het bijna niet meer te noemen, maar ik kom er niet aan toe deze af te maken en weet ook niemand wie het voor me wil doen. Heb afgesproken om in oktober met Bernhard deze noot te gaan kraken.

 

Verder is er nog een kansje op een zonne-concentrator, omdat dit vrij simpel te maken is, wanneer we de zonne-spiegel werkend hebben. Het is interessant om een zonne-concentrator te bouwen om warm water te maken, maar er is meer. Ik verwacht dat er binnen twee jaar een open source stoomturbine zal zijn om met de concentrator ook stroom te kunnen opwekken. Maar goed dit zou een extraatje zijn.

Zo, nu is duidelijk wat er te verwachten valt van ZininZelfdoen de komende tijd. Ben zelf erg benieuwd, ik kan niet wachten om de spiegel werkend te zien en lekker over de weg te glijden in de ZonneRijder!

Advertenties
3 reacties leave one →
 1. september 9, 2011 12:09 pm

  toffe projecten hoor, die 3dprinter kun je ook gewoon van lego maken; en lego-en kunnen we allemaal, niet waar?

  check:

  http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/3D-printer-van-Lego/m1ezt4xfi0yl

 2. december 22, 2011 9:43 am

  Neem me niet kwalijk, ik spreek maar een beetje Duits en geen nederlandse. Dus ik zal moeten engels te gebruiken. Mijn vrouw spreekt Frans als dat zou kunnen helpen communiceren via e-mail

  Ich bin Mark Early. I am mostly retired and live in Seattle, northwest United States. The company my father started; Exotic Metals Forming, built aerospace metal parts for Boeing and many other companies. His second company built very accurate metal reflector panels for Boeing Solar Research company 20 years ago to reflect sunlight 200 meters toward a central thermal tower receiver. If you are interested there is an inexpensive manufacturing method to produce compound curved reflectors for solar applications which might be of use to you. Using the same metal forming process we also manufactured 4 meter diameter metal microwave reflectors in 12 gore petal sections. These could also be used as solar concentrators for high heat but not of course for interior light reflectors.

  mark@batesearly.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: