Skip to content

Klussen dus…

juli 5, 2010

Waar zijn we op dit moment mee bezig? Klussen dus!

De zonneboiler van de vorige post is af. Nu nog testen, deze week leent het weer zich er prima voor, al ben ik bang dat het een beetje vals spelen is aangezien ALLES warm wordt bij deze temperaturen, maar goed, altijd leuk om te beginnen met goede resultaten..

De jongens van de Beer can heater zijn ook lekker bezig, zij hebben hem al op grote lijnen af en hebben de eerste test gedraaid, waarbij de lucht werd opgewarmd tot 50C terwijl het buiten 25 was, dat lijkt een mooi resultaat. Binnenkort volgen er test met de datalogger om een beter beeld te krijgen.

Verder met Ewald bezig geweest met de electronica voor de zonnevolger. Dit is een echt leertraject, maar het mooie is dat als je dit kan maken/programmeren dan kan je volgens mij bijna alles daarna veel sneller.

Ook met Jonathan even aan het bedenken en internetten geweest. Hij gaat met de camper naar India en is bezig een waterzuiveringsinstallatie in te bouwen. De komende weken zal hij die ook daadwerkelijk gaan inbouwen, inclusief zonnepanelen en de hele mikmak. Gaaf project!

Op de community komen langzamerhand steeds meer ideeeen en concepten te staan, dat is mooi. Natuurlijk is de regel bij communities dat ze pas groeien als er toegevoegde waarde in wordt geleverd. Naarmate meer uitvindingen een hoger niveau krijgen gebeurt dit vanzelf en wordt het voor mensen interessanter in de community bij te dragen. Gewoon stug doorklussen en geduld dus.

Verder zijn er zeer concrete plannen om vanuit ZininZelfdoen workshops te gaan organiseren, beginnende in oktober (aarghh dan wordt het al weer koud, niet aan denken nog!). Dit ga ik doen met Marcel van JongeHonden.
Ook ga ik weer concreet kijken hoe we kunnen samenwerken met hogescholen en universiteiten, ik merk dat men er daar best open voor staat. De toegevoegde waarde zou enorm zijn. Er worden zo veel interessante uitvinding gedaan tijdens projecten, die nu verborgen blijven. Laten we ze een plek geven bij ZininZelfdoen! Heb je nog interessant connecties om dit sneller voor elkaar te krijgen, laat het me svp horen!
groeten

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: