Skip to content

Vertraging 3D- printer, goed zonnepanelen nieuws

april 2, 2010

Even een kort blogje met wat nieuwtjes.

Ten eerste, komen er tegenwoordig vreemde figuren op de werkplaats en dan bedoel ik vooral de foto links. Rechts wordt serieus gewerkt aan de verticale as van de zonnevolger. Hij is bijna af.

En dan nu het echte nieuws. Er is vertraging bij de aankoop van de Shapercube 3D printer, ze zijn uitverkocht en willen maar niet vertellen wanneer ze nieuwe hebben. Dat is jammer, maar komt vast goed. Verder is er goed nieuws. ZininZelfdoen gaat bij het tijdelijke medialab in utrecht SETUP een tweedaagse workshop medeorganiseren. Dat wordt een spannend gebeuren, waar veel mensen kennis zullen maken met ZininZelfdoen. Dinsdag gaan we het verder invullen. Die dag heb ik ook een afspraak voor een logo en huisstijl van ZininZelfdoen, handig voor posters en zo. Langzamerhand gaat ZininZelfdoen het wat grootser aanpakken.  De huidige activiteiten met allemaal oude spullen geven wat dat betreft een beetje een scheef beeld.  We zijn nu testapparatuur aan het bouwen, daar is er maar 1 van nodig en dan heeft het geen zin om echte productontwerpen te maken. Ok, dat is hem weer even, tot volgende week. We hadden trouwens 60 lezers van het blog op een dag vorige week, een record!

Oh ja, we hebben weer wat tests gedaan met spiegels voor de zonnecellen en inderdaad, de stroom in de volle zon gaat van 2,53 naar 4,20 amp! Dat is 66% toename! Is dat al een uitvinding of wat!

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. april 8, 2010 2:02 pm

  dit kunnen we toch niet serieus nemen , met zo een kip ,
  🙂
  maar sucses .
  rikkert

 2. bieweer permalink
  augustus 15, 2011 8:57 am

  de kip wil gewoon een graantje meepikken!
  helaas zijn de 3D er nog niet !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: