Skip to content

Wedstrijd, Arduino, 8 uur overwerken

maart 23, 2010

Deze week was het qua uitvinderslab rustig omdat deze gesloten is tot de echte opening op 1 april. Het ziet er naar uit dat we dan met een opgeruimde werkplaats aan de slag kunnen en echt genoeg plek hebben om met meerdere groepjes tegelijk uitvinder kunnen spelen. Ik heb er zin in!

Over echt starten gesproken, Liesbeth heeft zojuist het initiatief genomen voor de organisatie van een wedstrijd voor een gecombineerde zonnepaneel en boiler, dus warm water en electriciteit. Dat lijkt een interessante combi, omdat het zonnepaneel juist gekoeld en de boiler juist verwarmd dient te worden. (Toch?) In ieder geval is het super dat Liesbeth zich nu met de wedstrijd gaat bezighouden, de wedstrijd kan het moment worden waarop ZininZelfdoen echt helemaal losgaat. Alles wat verder over de wedstrijd gaat, zal worden besproken in de community (zie link rechts in kolom). We hadden bedacht dat de wedstrijd twee etappes moet krijgen; een voor alleen het ontwerp, en vervolgens een tweede ronde voor de winnaars waarvan daadwerkelijk prototypes moeten worden ingeleverd. Wie wil helpen met de organisatie van de wedstrijd kan via de community Liesbeth benaderen (wanneer zij er straks ook op zit :-))

Verder kun je hier nog net de arm van Klaas bewonderen, vooral om wat hij er in heeft, namelijk de Arduino, onze favoriete Open Source microcontroller waarmee je alles kan meten en aansturen. We hebben de eerste stappen gezet richting de besturing van het zonnevolgsysteem. Mooi speelgoed, maar nog wel redelijk ingewikkeld.
Ook met Engbert hebben we in Arnhem zitten kijken hoe we van de Arduino een energiemeter kunnen maken voor gelijkstroom. Het blijkt te kunnen als je er een klein printplaatje bij koopt voor 10 euro. Fantastico! In de winkel is ie 200 euro.

De kansen op samenwerking met de club die zonne-energie en waterzuivering aan Afrika levert zijn ook toegenomen, dus dat is spannend, zou geweldig zijn.

Vrijdag doet zininzelfdoen mee aan 8 uur overwerken http://www.achtuuroverwerken.nl/. Een fantastisch initiatief waar men goede doelen verder helpt met teams van creatieven in de late uurtjes. Ik ben benieuwd wat er uitkomt! Jullie horen het!

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: