Skip to content

Langs bij stichting Dannaz

maart 2, 2010

Sommigen zullen misschien denken, wat is die Daan precies aan het doen om ZininZelfdoen gestalte te geven?

Een van de dingen die ik doe is praten met mensen die op een of andere manier iets zouden kunnen en willen betekenen voor ZininZelfdoen. Vandaag was daarvan een inspirerend voorbeeld.

Ik was langs bij Pim van de website Dannaz.nl, dit via een tip van Friso Wiersum. Pim is kunstenaar en ecologisch pionier, een van de oude slag, authentiek en ongepolijst. Wijde legerbroek, grote trui met verfspatten, sjekkie erbij en overal schilderijen en ecologische experimenten in het atelier. Mooie gesprekken over hoe dingen werken en over hoe we het in de toekomst mooier kunnen maken. Pim houdt zich met zijn pas opgerichte stichting bezig met Environmental Art. Ik zou dat willen vertalen met natuurkunst met het gevaar op mijn donder te krijgen. Het gaat om natuurkunst in de brede zin van het woord, je zou zelfs kunnen zeggen: kunstig met de natuur omgaan. Dus ook, projecten in de openbare ruimte, volkstuinen met uitgestorven groenterassen, experimenten voor natuurlijk energie en zo meer. ZininZelfdoen past daar dus goed bij. Er liggen plannen voor festivals waar allerlei natuurcreatieven (he een nieuw woord!) elkaar kunnen inspireren met uitvindingen en kunst. Geweldig natuurlijk, daar moet ZininZelfdoen bij zijn! Wellicht dat Pim ook kan helpen met een grotere werkplaats in de toekomst, er komen ongetwijfeld allerlei manieren tevoorschijn waarmee we elkaar kunnen verder helpen.

Een van de wonderlijke dingen die Pim liet zien, was wat er allemaal met algen mogelijk is. Het blijkt dat je met algenolie energie kunt opwekken, dat je er verpakking van kunt maken en dat je er grond vruchtbaar mee kunt maken. Er blijken in Culemborg al bedrijven te zijn die dit commercieel uitbuiten.

Fascinerende materie en inspirerende kunst, ga dus kijken op dannaz.com! Morgen meer over nieuwe ook zeer inspirerende ontwikkelingen bij ZininZelfdoen zelf….

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: